Kada se rodila crno bijela televizija prije nešto više od 65 godina, nitko nije ni mogao naslutiti koliko će važnu ulogu imati u našim životima i našoj svakidašnjici. Možda je počela samo kao informativni program koji je polako ulazio u domove ljudi, nastojeći da se predstavi i kao surogatna učiteljica za sve one koji nisu imali mogućnost ići u školu. Da, prije je televizija bila poput škole i poput najboljeg informatora koji se može poželjeti. Lagano doduše je nastupio preokret, koji je kompletno preokrenuo cijelu situaciju i smisao same televizije.

Od učiteljice do zabavljačice

Televizija je uvijek pratila sve trendove novih generacija. Od uvoza hollywoodskih filmova pa do tematskih programa nije puno prošlo. Došlo se na to da se moglo birati što se kome sviđa a među izborima su se mogli naći :

  • programi za djecu
  • informativni programi
  • muzika
  • filmovi
  • reklame
  • serije

Danas je televizija postala neizbježan dio našeg života. Služi kao prijateljica, kao društvo za one koji su sami; a njezin utjecaj je postao nevjerojatan. Sve što se vidi i čuje na televiziji smatra se istinitim a programi i poznate ličnosti malih i velikih ekrana su postali idoli sadašnjice. Jedna nevjerojatna promjena koja je isto tako izmijenila naše živote a da toga nismo ni svjesni.

U potrazi za najboljim i najnovijim modelom

Baš radi toga razloga, svi u kući imaju barem jedan tv koja se nalazi u dnevnom boravku, dok nerijetko i svaka spavaća soba ima jedan mali na raspolaganju. Traže se sve moderniji modeli, sa odličnom rezolucijom i izvanrednom slikom. Osim toga, pazi se i na zvuk a i na estetiku samoga ekrana. Ništa više stari i glomazni televizori koji su zauzimali puno prostora, već sve tanji i moderniji modeli koji se uklapaju savršeno u sve kuće. Potraga za jedinstvenim detaljima i sve većim savršenstvom je uvijek prisutna.