Televizija:

Televizija, iako danas više nije toliko bitan medij, i dalje je dio skoro svakog kućanstva. Televizijski programi u odnosu na sImage result for Televizijaame početke jako su se promijenili. Na primjer, u samom početku izgled slike na ekranu je bio dostupan samo u crno-bijeloj varijanti, dok se danas proizvođači bore koji će ponuditi što bolju kvalitetu i rezoluciju slike, te što realniji doživljaj boja slike. Promjene su vidljive i u samom programu koji se nudi na televiziji; današnje reklame traju 10 puta duže nego u samim počecima korištenja takve vrste oglašavanja i reklamiranja, također i različite emisije i programi su dugotrajniji nego na prvotnim televizijskim kanalima.

Sadržaj:

Televizija nam nudi različite sadržaje koji se prikazuju u određenim vremenskim intervalima. Danas imamo ponudu različitih progama, bogatih raznim zabavnim, dokumentarnim, sportskim i informativnim emisijama. Televizijske kuće svakim danom obnavljaju svoje programe te nadopunjuju različitim sadržajima zbog zahtjeva korisnika te ostvarivanja što veće gledanosti njihovih programa. Bogatstvo sadržaja je ono što televiziju još uvijek drži na visokoj ljestvici kao jedan od medija.

Ponuda:

Danas tržište obiluje šarolikom ponudom različitih vrsta, veličina, boja i drugih mnogobrojnih vanjskih karakteristika televizora. Novije vrste televizora nude i tzv. pametne funkcije koje nalazimo i u mobilnim uređajima. Putem njih se možemo spojiti i na internetske preglednike te obavljati jednake funkcije kao i na računalima. Dodatna oprema najčešće nudi različite online filmoteke i mnogo brojene sadržaje kao što su: igrice, radio postaje, wireless spajanje na mobilne uređaje, pristup različitim zabavnim aplikacija i mnoge druge.

S različitom ponudom na tržištu dolaze i mnogi proizvođači koji se međusobno natječu za osvajanje što većeg tržišta. Neki od mnogobrojnih proizvođača TV-a su: Grundig, Samsung, Philips, LG, Vivax, Sony i još mnoštvo drugih manjih proizvođača. Korisnici prilikom kupovine uređaja veliku pozornost daju brendu, odnosno proizvođaču, samog uređaja te kvaliteti i karakteristikama koje uređaj nudi, a odgovara njihovim željama i potrebama.