Tele2 i dalje pozitivno posluje

Drugo tromjesečje u 2018. godini je pokazalo da Tele2 i dalje radi dobar posao i napreduje u svakom smislu. Konsolidirani rezultati su pokazali da je trend uspješnosti i dalje na snazi pa u Tele2 mogu biti jako zadovoljni svojim uspjehom. Prihod je inače povećan za 6,5 milijardi švedskih kruna, što će reći da je to povećanje za 6 posto u odnosu na isto vrijeme u prošloj godini.

Iz Tele2 su objasnili da je ovo 12. tromjesečje zaredom u kojem ostvarujImage result for tele2 logou rezultate iznad očekivanja linktext te da to daje nadu da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i u nastavku 2018. godine. EBITDA je inače porasla za 13%. Ispravne strateške odluke poput spajanja s kompanijom Com Hem, kao i povezivanje s T-Mobile u Nizozemsko,j su u svakom slučaju pripomogle ovom uspjehu Tele2. Pokazalo se da su ove odluke imale jak utjecaj na stvaranje dodatne vrijednosti.

Mora se reći da su ostvareni prihodi u ovom tromjesečju iznosili 322 milijuna kuna što je 2%, dok je povećanjem na 49 milijuna kuna EBITDA narasla za čak 67%. EBITDA marža je povećana s 9 na 15 posto. Vrlo je važno da je Tele2 zabilježio rast u svim glavnim područjima kao što su prihod od krajnjih korisnika, ali i usluga od uređaja, veleprodaja i tako dalje. U prvih pola godine prihod je iznosio čak 645 milijuna kuna, što će reći da je porastao za 8%.

Vrlo važna stvar za Tele2 je porast od čak 13% od prihoda prema krajnjim korisnicima za što veliku zaslugu ima Opcija bezbroj GB. Korisnici su prepoznali ovu odličnu ideju neograničenog komuniciranja pa je Tele2 sjajno profitirao. Mobile gaming partnerstvo s tvrtkom Valiance (vodeći na svijetu u mobilnom gamingu) je također doprinijelo uspjehu. Predsjednik uprave Tele2 Hrvatska, Viktor Pavlinić je izjavio da je prvi offline turnir održan u lipnju, a da nastavak slijedi u rujnu mjesecu.