Netflix u Hrvatskoj

Već neko vrijeme Hrvatski web prostor ispunjava i jedan od najpopularnijih američkih servisa za online stream multimedijskih sadržaja: Netflix donosi određene prednosti. ali i nedostatke u usporedbi sa ostalim servisima.

Reed HImage result for Netflix u Hrvatskojastings, izvršni direktor servisa Netflix-a, predstavio je 2016. ovaj servis kao novo rađanje internetske televizije, gdje će korisnici s bilo kojeg kraja svijeta moći uživati u serijama i filmovima. Svi imaju priliku gledati što god požele, kad god požele i na kojem god uređaju.

Hrvatska je na popisu zemalja gdje Netflix usluga radi bez greške. .

Kako radi Netflix

Jednostavnom registracijom pristupa se impresivnoj Netflix-ovoj bazi serija, filmova, animiranih, dokumentarnih filmova. Servis nudi i vlastite produkcije, a svoju ponudu planiraju povećati s novim serijama, filmovima, serijama za djecu.

Da biste pristupili bazi trebali biste koristiti pametni telefon, pametni TV, računalo, tablet, laptop.

Nude se sadržaji u SD, HD ili UHD razlučivosti, na jednom, dva ili četiri uređaja.

Cijene mjesečne pretplate iznose 7,99 eura do 11,99 eura, ovisno o broju korištenih uređaja ili rezoluciji. Pri plaćanju mogu se koristiti kreditne kartice ili PayPal račun; prvih mjesec dana Netflix usluge mogu se besplatno koristiti.

Na što paziti

Korištenje usluge značajno troši internetski promet jer se radi o online streamu. Ukoliko korisnik ne odabere u kojem formatu želi isporučeni sadržaj Netflix će to definirati umjesto korisnika.

Hrvatski korisnici čine manji dio u ukupnom udjelu korisnika u cijelom svijetu, pa neke od usluga nisu dostupne.

Ako korisnik ne želi Netflix, može odabrati i neki drugi servis kao što je Pickbox koji donosi nove serije 24 sata nakon njihove premijere. Nema ugovorne obveze, a košta 38 kn mjesečno, sadržaji su prevedeni na hrvatski jezik za razliku od Netflix-a.

MAXtv

HT pruža usluge digitalne televizije sa svojim MAXtv, s velikim izborom programa, videotekom, snima licom, MAXtv vodiča i drugim uslugama. Kontinuirano usavršavanje usluga doprinijelo je sve većem broju zadovoljnih korisnika u Hrvatskoj.