Svaki dan nastaju nove aplikacije za naše pametne telefone. Sama činjenica da ih koristimo u svakodnevnom životu, poticaj je mladim stručnjacima da osmisle još koju. Najčešće se koriste aplikacije za dopisivanje, za praćenje vijesti, za pomoć pri planiranju putovanja ili traženja smještaja te aplikacije za organiziranje podataka; slika, glazbe i teksta.

Najkorisnije aplikacije za smartphone

1. Feedly: nezamjenjiva aplikacija namijenjena praćenju događaja i vijesti; uz pomoć RSS feed-a aplikacija okuplja sve informacije na jednom mjestu koje kasnije prikazuje u odlično dizajniranom sučelju. Brza je, ima mnogo opcija, a najvažnije olakšava praćenje omiljenih portala.

2. Google Fit: fitness aplikacija koja prati tjelesnu aktivnost pojedinca i unos hrane. Lako se koristi, pregledna je te se na jednom mjestu može vidjeti stvarna dnevna potrošnja kalorija, otkucaji srca i sl.

3. Normal: aplikacija za smartphone koja osigurava i omogućuje dulji rad baterije. Prati kolikImage result for Najkasnije aplikacije za smartphoneo baterije troši svaka aplikacija te to uspoređuje s vlastitom statistikom. Preporučuje koje bi se aplikacije mogle ugasiti jer su beskorisne i rade bez korisnikova znanja.

4. Music Tagger: aplikacija s kojom se jednostavno uvodi red u glazbenu kolekciju na mobitelu. Pretražuje pjesme po nazivu, pronalazi ostale pjesme željenih izvođača. Music Tagger slaže pjesme u albume, dodaje im slike omotnica i tekstove.

5. Schemes: aplikacija koja je idealna za sve poslovnjake koji su aktivni na Facebooku ili Twitteru. Samo joj treba dati zadatak da u određeno vrijeme objavi određeni tekst i ona će u potpunosti odraditi svoj posao. Prikladna je jer se svaki tekst može napisati ranije bez bojazni da će ga korisnik kasnije zaboraviti objaviti.

6. RadioTunes: internetski radio koji nudi 70–ak radijskih stanica; svaka stanica predstavlja najbolje od svakog žanra.

7. PriceHelper: aplikacija koja je idealna za sve one koji često putuju u inozemstvo. Jednostavno se prisloni kamera u cijenu, a aplikacija istog trena pretvara iznos u valuti druge zemlje u iznos u kunama prema aktualnom tečaju.