LG ili Huawei?

Image result for LG vs HuaweiLG ili Huawei?

Usporedba ova dva modela uređaja:

Donedavno, svakom proizvođaču mobilnog uređaja bilo je jako bitno da kamera ima što više megapiksela. U novije doba im je pak važniji broj kamera na mobilnim uređajima. Do sada je u praksi svaki mobilni uređaj imao dvije kamere ( prednju i stražnju). Južnokorejski proizvođač LG će na tržište plasirati mobilni uređaj s tri stražnje kamere i dvije prednje kamere. Tako nešto je već predstavio i HUAWEI na svome P20 pro, no on u ponudi ima monokromatsku (crno-bijelu) kameru s telefoto lećom i standardnu kameru. Ali LG V40 će imati i standardnu kameru i kameru s telefoto lećom, dok treći senzor još nije predstavljen javnosti.

Jedna od prednjih kamera neće služiti prvenstveno za slikanje selfija, služit će i za otključavanje uređaja. Kada se kombiniraju obje kamere, postoji mogućnost izrade 3D oblika lica i to uvelike povećava sigurnost samog uređaja.

LG:

Poboljšanu verziju LG V 40) će krasiti 6.3-inčni ekran, naravno Fast charger, a pokretat će ga Android OS, v 8.1 (oreo). Baterija ima kapacitet od 3500 mAh, procesor je Snapdragon 845, unutarnja memorija ima kapacitet od 64 Gb, a radna memorija od 4 GB.

Huawei P20 Pro:

HUAWEI P20 pro ima 6.1-inčni ekran, koji također pokreće Android OS, v 8.1 ( oreo). Baterija na LG je nešto veća i ima kapacitet od 4000 mAh, unutarnja memorija je također nešto veća nego kod LGa (128GB), te radna memorija koja iznosi 6 GB.

Oba uređaja su veoma kvalitetna te imaju odlične karakteristike. Svaki od uređaja ima svoje prednosti i mane, na korisniku je da sam izabere po svojoj volji, potrebi ili želji koji od uređaja mu odgovara. Mnogobrojne karakteristike, izgled, funkcije samih uređaja od velike su važnosti za korisnika, no cijena je jedan od važnijih faktora pri samom izboru uređaja. Na korisniku je da odluči svoj željeni uređaj.