Google ponovno snima

Ako ste se kad zapitali kako je navigacija na Google mapsu tako pouzdana i korisna, odgovor je jednostavan. Stalno snimanje ulica, ažuriranje podataka i profesionalan pristup je učinio svoje i doveo Google maps do činjenice da je jedna od najcjenjenijih aplikacija današnjice. Street view djeluje u 85 zemalja diljem svijeta, a od 31.7. Googleovi automobili koji djeluju u tu svrhu naći će svoje mjesto i u Hrvatskoj linktext kako bi osvježili informacije. Planirano je da će ovaj postupak trajati oko 2 mjeseca.

Image result for Google ponovno snimaStreet view je zapravo jedan vid detaljnije oznake određenog područja, pa će tako korisnici ove usluge moći vidjeti bolnice, kulturne institucije, turističke, sportske i druge objekte od važnosti. Street view jako detaljno obrađuje podatke, pa je korist za one koji koriste aplikaciju svakako višestruka. Naravno, sve strožija politika zaštite osobnih podataka je učinila da Google postane dodatno oprezan, pa će ovom prilikom zaštititi lica, registarske oznake i druge podatke posebnom tehnikom zamagljivanja. Tako će identifikacija biti praktično nemoguća, no za svaki slučaj Google je ostavio mogućnost pritiska na gumb “prijavi problem”, pa ukoliko osjećate da su vam povrijeđena prava, možete se svakako žaliti.

Inače, Hrvatska je u ovu uslugu Google mapsa uvrštena još 2012. godine, kada je nakon također dugotrajnog mapiranja ulica i bitnijih institucija street view zaživio i u ovoj zemlji. Tada se Google vozio, osim automobilima, i specijalnim biciklima koji su omogućavali preciznije mapiranje. O korisnosti ove usluge ne treba pretjerano trošiti riječi, s obzirom da se ne zna točan broj ljudi koji se diljem svijeta u raznim prilikama pomažu street viewom. Naravno, kako je tehnologija napredovala, sada i ova aplikacija nudi sve kvalitetnije fotografije, možete pretraživati sve što vas zanima, a imati osjećaj kao da ste na samom licu mjesta. Tehnološki napredak je zaista smanjio svijet u kojem živimo, a Google svakako prednjači u ovakvim i sličnim inovacijama.