Pitanje koje muči današnje korisnike pametnih telefona odnosi se na operacijske sustave, Android ili iOS. I jedan i drugi imaju određenih prednosti, ali i nedostatka.

Android operacijski sustav

Android je operacijski sustav otvorenog koda. To, dakle, podrazumijevImage result for Android ili iOSa popravljanje i uklanjanje “bugova” ne samo od strane ovlaštenih stručnjaka nego i od strane neovlaštenih pojedinaca. Android ima bolji padajući meni s obavijestima i ostalim informacijama kojima uvijek možete pristupiti. Osim toga, lakša je i manipulacija multimedijom, jer na memoriju uređaja u svakom trenutku možete skidati i prebacivati slike, video isječke, i sl.

Isto tako, puno je jednostavnije dijeljenje sadržaja na pametnom telefonu s instaliranim Android sustavom, jer iOS omogućuje dijeljenje sadržaja samo putem korištenja Twittera, Facebooka, mailova, sms poruka i Flickra.

Android operacijski sustav daje više slobode za prilagođavanje uređaja potrebama korisnika. Možete organizirati početni ekran onako kako želite, koristiti određeni broj početnih ekrana ili namjestiti prečace.

iOS operacijski sustav

iOS predstavlja mobilni operacijski sustav, a na tržište je dospio zahvaljujući poznatoj tvrtki Apple. Prednost iOS-a u odnosu na Android operacijski sustav odnosi se na optimiziranje sustava bržom nadogradnjom. Isto tako, ne trebate se bojati da će u slučaju čestog korištenja mobitela doći do zamrzavanja uređaja. Najveća prednost iOS-a je ta da uređaji koji imaju instaliran taj operacijski sustav mogu izdržati puno duže bez korištenja punjača za baterije.

Kada govorimo o aplikacijama, puno je manje aplikacija koje su prikladne za iOS, nego za Android. Sve aplikacije su provjerene i stvorene da zadovolje potrebe i kriterije različitih vrsta korisnika. Ovdje je važno naglasiti da je iOS otporan i na viruse koji mogu uništiti vama potrebne podatke spremljene na uređaju. Rad iOS sustava je, dakle, sigurniji i brži, a aplikacije su kvalitetnije.

Za one koji žele „uhvatiti“ dobre i kvalitetne fotografije na mobilnim uređajima, iOS je najbolje rješenje. Brzina aktiviranja kamere, jednostavnost njezina korištenja te kvaliteta kamere zadovoljit će potrebe i najzahtjevnijeg korisnika.